Nytt hus på Kolstad, Rakkestad, Norge

Nytt hus på Kolstad, Rakkestad, Norge

Om denne bloggen

Denne bloggen handler om husbyggingen høsten og vinteren 2008/2009 på Kolstad gård i Rakkestad, Østfold, Norge.

Flyttet inn

KolstadPosted by Bjørn Erik Glomsrud 08 Jun, 2009 13:42:18

Vi har flyttet inn!

2.etg er ikke helt ferdig enda, mangler litt lister, som settes opp i skrivende stund.
Men, det er strøm i alle kontakter + malt ferdig alle vegger (og også lister - kjøp ferdigmalte neste gang, jeg ble nesten kappet hodet av!!!) og lagt gulv.
Gjenstår støp, gulv og veggbehandling på bad (og innredning etc).

I 1.etg har jeg fullført badeinnredning + badekar, og så har vi satt inn møbler.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Anette 05 Apr, 2013 11:24:02

Hei. Vet det er en stund siden dere bygget, men er dere fornøyde? Og husker dere ca hvor mye pipa kom på? Alt totalt med ovnen:-)

Mvh

Anette

Posted by tyskeren 06 Sep, 2010 10:13:36

Hei!

jeg fant ikke noe kontaktskjema eller emailadresse, så bare kommenterer her ;)

vi flyttet inn i huset vårt i fjor og skal nå eeendelig isolere oppe. gidder du å fortelle meg hvordan du gjorde med luftingen i gavleveggen? synes de 2 "hullene" i hver vegg sitter litt lavt.. har du evt noen bilder fra prosessen som du kunne lagt ut eller sendt meg? tusen takk :)

mvh
Franziska

siska@mail.com

Posted by Arild G. Skaalsveen 24 Sep, 2009 15:52:14

Hei! Gøy å se at du er i mål. Husker du hadde startet opp prosjektet da vi var kollegaer for noen år tilbake. Hvordan går det med deg , ellers? Mvh arild(at)lokal-web.no

Posted by kjetil 29 Aug, 2009 20:21:26

Hvordan er dere fornøyd med jobben som snekkerne gjorde i 2 etg?

Posted by Carina 31 Jul, 2009 15:10:04

Nok en gang, gode råd ;)

Men ble litt skeptisk når jeg så at man ikke burde ha hund på gulvene, for det har nemlig vi. Er jo ikke tykk den parketten og det går vel ikke an å slipe den , siden den er så tynn. Men tross alt så håper jeg den tåler hund i noen år ihvertfall :)

Vi har tenkt til å ha stålpipe, var det den dere satte opp selv? Egen rørlegger til utendørsarbeidene har vi skaffet, men innendørs er jo inkludert i prisen. Vel, vi får ta ting etterhvert som vi kommer igang, men flott med gode råd og tips. Tusen takk!

Posted by Kjetil 30 Jul, 2009 09:53:05

Hei

Det kunne vært artig å sett hvordan dere har gjort rundt der trappa kommer opp i 2 etasjen og arken. Driver sjøl å isolerer og lekter ut.

Servicemennene som har vært hos oss har vært ufaglærte og gjort så amatørmessige reperasjoner på tapet at det ble værre etterpå. Håper andre deler av landet har bedre servicemenn enn vi i oppland har hatt..

En annen stor minus er at veggene ikke er lydisolerte innvendig. Så det er ett "lytt" hus.. Spesielt ille når noen er på do osv. Såpass kunne godt alvsbyhus ha spandert.. Vinduene i 2 etg er ikke spesielt bra.. Utvendig panel er veldig grovt. Og det burde vært blekk som hindrer sprut fra tak->takrenne->"festeplankene". Dette gjør at "plankene" som fester takrenne osv på sikt vil råtne..

Forhør deg/dere godt med priser på inntakskap. Alvsbyhus sin elektriker tar overpris. Forhør med egne rørleggere og ikke de med alvsbyhus sine avtaler. Kan spare noen tusenlapper. Veldig enkelt opplegg.. Pass på at golvet er skikkelig rengjort og rett før det legges golv. Golvet er ikke holdbart med hund osv. Tåler lite. I 05 skulle alvsbyhus-snekkerne ha 35000 for å sette opp pipa. Gjorde det selv på en helg. Så det er noen småtteri her og der en kan spare litt på.

Ellers ikke mye mer jeg kommer på..

Når det gjelder setningsskader så har jeg aldri sett så mye som i alvsbyhus. Det er litt transport som også påvirker dette. Løfting eller at hus-delene skyves innpå vil også påvirke.

Mitt beste råd, bruk en takstmann til å kjøre prosessen. Bedre å betale han. Sikkerheten som alvsbyhus "stiller" til rådighet har du sjøl ingen kontroll over. Så det er greit å ha med en profesjonell hjelp. Når du ser kontrakten så les den nøye før du aksepterer den.

Lykke til.

Posted by Carina 29 Jul, 2009 19:36:52

Tusen takk for det :-) Håper de har endret , så man slipper så mye "setningsskader" da. Ellers er det vel alltid litt med nye hus.

Har dere gjort masse selv?

Håper dere vil trives i deres nye hus! Vi gleder oss bare til å komme igang nå.

Posted by Bjørn Erik Glomsrud 29 Jul, 2009 02:55:16

Heisann. At det fortsatt er trafikk på bloggen er jo artig, selv om vi ikke er så flinke til å oppdatere...

Vi har allerede fått "setningsskader" i tapeter over de fleste dører og over noen vinduer og åpninger. I følge servicemannen hos oss er dette noe de nå endelig har endret på og har satt sponplateskjøtene midt over vinduer og dører. Så da er det kanskje mulig å slippe unna dette som "standard" for nye husbyggere :-)

Ellers er vi også fornøyd med huset, men enkelte småting irriterer siden det tar lang tid å ordne opp i. Men nå er "vår" servicemann sykmeldt så noe av skylden må sykmeldingen ta (sammen med ferietid). Tror at vi kommer i mål etterhvert, bare vi står på de kravene vi mener er fornuftige!

Vi har noen dører som må etterjusteres, det er ikke nok med å justere døra opp og ned, 2 av 5 dører er trøblete, men vår servicemann sa at så lenge dette ikke var problematisk så ordner de det på 1-årskontrollen. Hvis det ikke kan vente så ordnet de det før. Da sa han at han tok av lister og justerte karmen og så satte på nye lister igjen. Høres ut som en grei løsning :-)

Lykke til med husbyggingen, det er veldig spennende og morsomt men også utrolig slitsomt...

Posted by carina 28 Jul, 2009 23:52:15

Takk for gode tips :-) Har hørt dette fra andre også om at de ikke er like enkle å ha med å gjøre etter overtakelse, noe de absolutt burde være!!!! Godt at dere alt i alt er fornøyde, vi gleder oss til å få noe eget. Og at husene er rimelige er en ekstra bonus for oss som er i etableringsfasen... ;-)

Posted by Kjetil 27 Jul, 2009 00:54:35

Hei

Vi bor i snøhvit og har bodd i det siden 2005. Lite feil. Kun tapet og feil ved inngangsdører og dører inne i huset. Alvsbyhus har en liten feilkonstruksjon som gjør at dører henger litt etterhvert. Og dette ordner ikke servicefolkene opp i igjen. En stor fordel er det å bruke en takstmann ved overtagelse så dere får med alle skeive vegger osv. Det kan bli skeive vegger når ett hus bygges på denne måten. Min bor har dovregubben og sliter veldig med dette...


Vil bare si at alvsbyhus er hyggelige helt til det har vært overtagelse. Da er de like lite snakkesalige som en stum mann....

lykke til.. Husene er billige å bo i da..

Posted by Carina 26 Jul, 2009 21:12:42

Hei!

Har fulgt med prosessen deres, veldig spennende, fin blogg! Skal selv starte opp med å bygge Snøhvit fra Alvsbyhus nå og vi er veldig spente. Har dere noen gode råd-tips tar vi de gjerne imot.

Gratulerer med hus og god sommer videre ;)

Med vennlig hilsen carina KJær