Nytt hus på Kolstad, Rakkestad, Norge

Nytt hus på Kolstad, Rakkestad, Norge

Om denne bloggen

Denne bloggen handler om husbyggingen høsten og vinteren 2008/2009 på Kolstad gård i Rakkestad, Østfold, Norge.

Påske snart...

KolstadPosted by Bjørn Erik Glomsrud 02 Apr, 2009 23:28:25

Da er det snart påske, og vi er nær ferdig med ytterskallet. Vi har tak-ess i taket, samt beverpanelplater på skråtaket og på vegger. Det er lagt alt i yttervegger og -tak, og vi har enda til gode å sette opp en hel plate uten å måtte skjære eller kutte i den :-)

Jeg har lagt opp veldig mye rør til nettverk og alt kommer inn i boden i 2.etg. Der blir også sentralstøvsugeren stående. Veggen der rørene kommer ned skal bli en 8 tommers vegg... Boden i 2.etg blir ikke veldig stor, men vi håper den blir stor nok, og så får vi heller tilpasse oss til den. Taket i boden skal forøvrig bli sponplater.

Kryperommene til hvert soverom har blitt små etter isoleringen, men vi er glad vi gjorde det, så får vi håpe at ungene også liker å bruke dem...

Elektrikersvogeren har vært innom og har lagt strøm og bokser i yttervegger. Så må han tilbake når reisverket til innerveggene er satt opp.

På badet blir det en "falsk" vegg som skal skjule vannrør o.l ifm. vaskemaskinplass + wc. I morgen kommer gulvleggeren og skal se på gulvet til badet. Vi kommer nok til å ende opp med malt strie på badet - så får vi heller bytte om noen år... Skråtaket på badet blir tak-ess. Jeg skal legge 2 bredder med glassbyggerstein som lysåpning til badet slik at lys fra loftsstua kan komme inn på badet. Vi har også tenkt å bruke glassbyggersteinvegg som rekkverk til trappa.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Bjørn Erik Glomsrud 07 Apr, 2009 10:20:23

Vi er egentlig fornøyd så langt, men det er alltid noen skjær i sjøen :-)

De har enda til gode å fullføre de punktene som ikke var i orden ved overtakelse, og der går det litt smått. Videre er det viktig å være med den uka huset kommer, se på hvordan de gjør ting og følge med. Stå på de rettene du har hvis det er noe som ikke er som det skal - ikke ta et nei for et nei. Vær nøye og gå gjennom hele huset før overtakelse - det skal ikke være feil / skader / mangler!

Kvaliteten på tapet og gulvbelegg ser helt bra ut, og utvalget har også blitt bedre, men det kunne selvsagt ha vært bedre, bl.a tilbyr de ikke fondvegg (ulik tapet på 1 av veggene i et rom).

Ang. utgiftene så kommer det på litt mer enn beregnet i 2.etg fordi takbjelker o.l ikke står med standardavstand (60 cm), men alt går jo, det tar bare litt lenger tid.
Ellers holder vi oss unna de verste sprekkene budsjettmessig.

Vi har erfart at det er ganske store forskjeller mellom de ulike snekkerlagene som monterer huset, men dere kan ikke påvirke hvilket snekkerlag dere får.
Vi valgte å bruke den samme rørleggeren og elektrikern som gjør monteringsarbeidet som er inkludert i Älvsbyhus til å gjøre de delene som ikke er inkludert (for rørlegger: bunnledning, vann- og avløpstilkobling, for elektriker: legging av inntakskabel og jordledningsmontering). Vi synes de tok seg veldig godt betalt for den jobben vi skulle betale for, og hadde kanskje spart på å la en lokal en gjøre jobben, men sånn er det nå blitt :-) Sjekk og sammenlign med en lokal en, og la magefølelsen styre. En lokal en greier fint jobben selv om han ikke har jobbet på et Älvsbyhus før!

Og et annet tips: Älvsbyhusforhandleren for Østfold / Akershus, Roger Andersen, er en skikkelig luring, han er hyggelig, grei og kan jobben sin, men vet å ta seg betalt for ting som dere fint klarer selv. Han har knyttet seg til et knippe med håndverkere og sammen med dem tilbyr han et "komplett ferdighus", men de har skikkelig stive priser. Dere får garantert billigere tilbud lokalt, ihvertfall nå i disse finanskrisetider for byggebransjen :-) Lykke til!

Posted by Anne 05 Apr, 2009 18:22:31

Gratulerer med flott hus!
Jeg skal også bygge et älvsbyhus (tusseladden). Har nettopp funnet tomt og ordnet finansiering, så jeg har ikke kommet igang enda.
Er dere fornøyd så langt? Har dere noen tips og råd, ting jeg bør være obs på? Har dere møtt på noen uforutsette utgifter, eller er budsjettet holdt? Og hvordan er kvaliteten og utvalget på gulvbelegg og tapeter?