Nytt hus på Kolstad, Rakkestad, Norge

Nytt hus på Kolstad, Rakkestad, Norge

Om denne bloggen

Denne bloggen handler om husbyggingen høsten og vinteren 2008/2009 på Kolstad gård i Rakkestad, Østfold, Norge.

Snart klart for isolering

KolstadPosted by Bjørn Erik Glomsrud 18 Feb, 2009 21:04:27

Har nå jobbet i 8 dager med 2.etg. Vi er kanskje ikke verdens raskeste, men det går absolutt framover, og vi sørger for at alt blir ordentlig gjort.

Det er laget lufting under plastundelagstaket og felt ned asfaltplater med lister. Videre har vi begynt å lage ytterdelen av kneveggene, også med asfaltplater.

Arbeidet har definitvt blitt forsinket av at vi har fått laget nisjer inn i kneveggen. Vi har fjernet en takstolstøtte slik at gulvet blir helt i ca 1.20 bredde. Totalt har det blitt en for hvert rom, dvs. 4 stk, men av praktiske årsaker har vi også laget en inne i boden. Boden har vi også lagt inn i kneveggen.

I dag har vi også begynt å felle ned takstolene i skråtaket slik at det blir plass til 30 cm isolasjon.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Bjørn Erik Glomsrud 02 Jan, 2013 11:17:40

Målet var mest mulig plass i 2.etg, og hver cm telte. Med din løsning ville vi ha "mistet" takhøyde, spesielt i skråveggene, og det ville ha gitt mindre rom. Jeg er klar over at det var både tungvont og tidkrevende, men det var altså et bevisst valg.

Posted by Zip 02 Jan, 2013 04:10:30

Hvorfor la dere asfaltplater? Alvsbyhus har jo ikke 60-60 mellom takstolene.Blir vel fryktelig mye kutting og måling?Er det ikke lettere å liste/lekte ned 5cm til lufting, og så strekke en Tyvek eller annen diffusjonsåpen folie fra lekt til lekt og bare gå på innsiden av alle takstolene?Da kan man isolere med glassvatt etterpå, og så spikre opp horisontale 48x148mm bjelker etterpå. Da vil det bli kryssisolert i tillegg.